pladder


Jag önskar mig mindre fötter. Skoutbudet här är gigantiskt. Istället pekar alla på mina fötter och garvar för att dom är så stora. Större än alla killars.

Kej nu har vi hittat ett rum i en lägenhet med en kines och två fransmän. Kände mig hemma direkt. Vill verkligen bo där så himla mkt!!! Det ligger på 16e våningen precis vid Gamla stan med skitstora panoramafönster. Jag saknar verkligen folk runt omkring mig.

Imorgon kommer Jeans Team hit och spelar. Undrar vilka som kommer att stå i publiken. Vi ska dit, fastän vi ska åka iväg till min moster klockan sex på morgonen dagen efter. Jag är så sugen på Jeans Team så det för gå ändå.

rövirövirövi



Vi satsar på att bli roomies istället. Hoppas, hoppas vi får bo där vi vill bo efter imorgon. Inte många som vill ha par som inneboende kan jag tänka mig, men den här lägenheten är så nice och tjejen som hyrde ut var så trevlig. Ge mig!

Okej. Tydligen har det hänt massa förjävligt där borta i västra delen av det här landet och nu är ännu fler sidor nedstängda. Roligast är att tv4 funkar, men inte stylebykling. Hon är ju så politiskt insatt att det är alldeles för riskabelt att hålla hennes sida öppen. Hennes sida fungerar som ett forum för alla förtryckta muslimer i det här landet. Får använda mig av det där supersega programmet som gör att jag kan ta mig in på alla sidor i snigelfart. Nu tror jag blogg.se är det enda dom inte rört av alla bloggsidor. Ni får inte röra blogg.se! Hör ni det?! Era jävla idioter!!!

hej lovers




Jag har köpt ett mobilsmycke. Hehe! Min mobil är så ful. Den matchar inte med allt supergullit jag vill köpa! Var tvungen att köpa en ond björn. Fast den är fin. Nu ska vi sova. På onsdag får vi äntligen lov. Är trött på att gå i skolan.

P.s

Idag hade vi asvarmt vatten i kranen. Passade på att tvätta. Det var så tillfredsställande att se all smuts rinna ur kläderna att vi blev helt till oss och tvättade allt!!! Började svettas som en tok av alla varma ångor och allt gnuggande. Det var så niice!!!

helgen



1. Köpte dricka vid fotbollstadion.
2. På lägenhetsjakt. Gick bra kanske? Vi håller på att pruta. Gick bra. Nu gåre dåligt. Hon som medlar skickar helt sjuka sms till Martin: "U are the biggest man in this world!" Alltså när vi träffade henne hade hon en blåtira. Kanske vill hon ha en till?
3. Fyfan vilken sliten svettis man är.

till marta



Trodde att det regnade. Tittade upp och fick syn på två män hängandes i varsin lina, med en sugklocka i handen för att inte hamna helt åt helvete. Tvätta skyskrapor alltså. Undrar hur lite de tjänar. Undrar hur många olyckor det skett. Såg ingen som höll koll från taket förutom den orangea lilla pricken till höger som jag senare såg hänga över ett fönster. Blev helt illamående alltså.

Okej. Nu pratar dom om rånet i Västberga på nyheterna. Bra jobbat!




flotte & flottis



Helvete. Är så pissig, men kan inte lämna datorn för då kommer Martin slänga sig över den (ser ni inte hur sugen han är). Fyfan vad flottiga vi är. Luftfuktigheten är helt åt helvete. Inga kläder blir helt torra och man luktar gammal gympapåse. Skulle behöva en såndär uttorkande lermask över hela kroppen.

Nästa vecka har vi lov för att folkrepubliken fyller 60 år. För att fira detta har mupparna gjort en så in i helvete patriotisk film om folkrepublikens uppkomst där Kinas största filmstjärnor spelat alla roller gratis. Vi firar genom att åka till min moster i Hangzhou, som jag inte träffat sen jag var sex år. Det är ingen idé att åka tåg för under loven pendlar cirka 200 000 000 kineser (20% av befolkningen). Detta innebär att tågen är helt fullproppade. T o m på toaletterna hänger det folk så det är lika bra att man håller sig borta. Så vi tar bussen istället. Min mormor ska tydligen ligga bregravd i Hangzhou så jag ska tända lite rökelser och klappa på graven. Åh Martin ska få träffa min släkt. Det är ju helt galet!

vad kan jag säga



Vardagarna är inte så jävla skojiga. Att ta sig in till stan är lite av ett projekt som kräver en massa energi eftersom vi bor så långt bort. Igår blev vi bjudna av en kompis på middag. Hon bor mellan en fotbollsstadio och en jättefin park. Från henne går två tunnelbanelinjer(perfekt) och det tar bara tjugo min till skolan. Nu ska vi börja leta lägenhet. Jag måste hitta en annars kommer jag aldrig känna mig hemma här.

vi sitter inne idag



Det har spöregnat utan uppehåll precis hela dagen. Vi kollar på Slamball. Något för Sigge kanske. Nu måste jag verkligen plugga. Kanske det händer något roligt imorgon.

i<3puppy



Gick förbi en butik och fann den här. Den var så liten att den inte kunde ta sig upp för tröskeln.


Piczrain



Bilder:
1.Kvarter från Gamla stan.
2.Martin hänger i Gamla stan.
3.Jag blir trött av värmen.
4.Bilar och hus.
4.Jag köper götte.
5.Jag äter hotpot.
6.Utanför någons hem i Gamla stan.

hej europa



Häj lövärs! Idag ska vi shoppa där alla kineskids shoppar. Det ska bli sköj. En bra sak med Shanghai är att Japan inte ligger långt bort. Sushin är därför asgod och butiker som Muji har bättre priser. Vi vill åka till Japan också! Taiwan och Sydkorea vore också nice. Man borde ju passa på när det är ens grannländer... Langa cashen!

Nikon p6000



Eftersom jag är alldeles för slapp för att gå runt med en systemkamera och dessutom vill kunna smygfota folk funderar jag på den här kameran. Är jag dum i huvudet eller är det den här jag ska ha? Olle? Fabbe?

asså lol



Har köpt lite fettigheter och ska kolla på Milk. Är så jävla zugen på ett broderikit dock. Det senaste jag köpte var inge bra. Behövde typ förstoringsglas för att haja var nålen skulle in. Det skulle iofs bli ett litet mobilsmycke, men ändå *sämst*. Tror jag satsar på att brodera en sån där påse man kan ha mobilen i istället.

Vi åt så jävla god hotpot idag. Tyvärr förstod jag inte menyn eftersom det var ett sånt där asjobbigt papper med tusen tecken där man kryssar i det man vill ha och hur många. Stackars servitrisen fick läsa upp allt för mig. Fattade inte så mycket då heller, men det vi fick in var gottigt. Nästa gång ska jag ha full koll. Jag vet ju vad jag vill ha. Jag vet bara inte vad det heter.


fini


pics från whyred å rodeo

Är skittrött. Martin ligger och högläser ur sin lärobok. Nu ska vi titta på något nize på dattan och sen sova. Natti!





det är fult å va brun


Kvartershaket.

Det har monsunregnat precis hela dagen. Man kan inte vänta ut regn här. Måste köpa gummistövlar... Har inte sett någon ha på sig det ännu. Kanske kommer bli utskrattad. En annan rolig sak är att i hela hotellentrén och i skolan hade man lagt ut mattor och kartonger för att folk inte skulle halka. Det är nämligen så att alla golv här är så in i helvete hala, men också väldigt blanka och fina.

Jag måste lära mig vad mina favoriträtter heter här. I de engelska menyerna finns kanske en tredjedel av det som finns i de kinesiska. Kanske jag kan få låna hem en meny från kvartershaket...

21:43



Kanske dags att upptäcka musiken här. Det spelas dock lite för mycket västerländsk musik för att man ens ska få ett hum om vad som är hett i musikväg här. Nu snackar jag inte om typ Madonna eller något sånt utan om Simon and Garfunkel- The Sounds of Silence. Fin låt, men jag har haft den på hjärnan lite för många gånger för att det ska va najz.

french concession



Det är här vi vill bo, i French concession, men det ligger alldeles för långt från skolan och att byta tunnelbana är det jobbigaste som finns här. Tunnelbanesystemet är fortfarande inte färdigt, men det byggs som in i helvete. På kartorna här är de tunnelbanelinjer som snart är färdiga utmarkerade och jag har upptäckt en som tar en direkt till stan. Snälla bli klar!


Mami fixar



I söndags när vi promenerade i parken råkade vi hamna mitt i värsta trängseln. Överallt hängde och låg det vita lappar. Martin undrade om det var någon slags släktträff och jag blev förvirrad. Det var liksom för mycket folk, men sen så kom jag ju på: eftersom unga kineser studerar och arbetar så flitigt så har de inte tid att ordna en respektive att dela sitt liv med och inte heller blir några barn gjorda. Det fixar deras päron genom att sätta upp annonser. Där får man veta personens längd, födelseår, inkomst etc. Dessutom står det också vad personen söker. Killar ska vara långa gärna över 175 och tjäna minst några tusenlappar i månaden. Sedan går föräldrarna runt och tittar på varandras lappar och bestämmer eventuellt träff efter att de fått se en bild om det inte redan finns. Antar att föräldrarna dessutom hakar på på själva dejten..




ångkokt


Vi hetsäter baozi för 80 öre på lunchen.

Sitter på rummet och har ont i magen. Det har blivit svalare ute, men imorgon är det säkert svinvarmt igen. Allt hänger på om molnen spricker upp eller inte. Jag vill att det blir höst så att jag kan få ha på mig fina kläder och sluta se ut som en svettig turist.

Folk glor fortfarande som galningar. En kille i min klass berättade att en taxichaufför fascinerat ryckt i hans armhår. Imorse blev jag utstirrad i hissen av världshistoriens kanske fulaste man med världens pungkamel. Om jag ser honom igen så blire fan fingret för att han var så vidrig.


tangtang cross stitch



Igår köpte jag ett broderikit efter att ha sett en tjej sitta och brodera på tuben. Det kostade fem spänn och av den här ska det bli ett mobilsmycke. Hihi! Jag vill bara skicka en massa till min lillsyrra. Säg till Jessika om du vill ha något.

Nu vill jag ha en blingad mobil med tusen mobilsmycken. Vad är det som händer...Martin håller också på!
Snart kommer jag väl färga håret brunt, klippa lugg, sätta upp håret i en låg hästsvans som jag sedan lockar.

En kines frågade MIG om vägen idag!


Naw Martin ser ut som en jag vet inte vad för göllit.


Ehehehehhee tänkte bara visa vad jag gick och gjorde i fredags. Det är alldeles för lätt att vara spontan här. Har aldrig behövt boka tid eller vänta. Dom bara sätter en på en stol och frågar vad man vill ha och så gör dom det direkt. Nästa gång har jag tusen små glittrande plastdiamanter på naglarna...Det kommer sluta där. Jag vet det.

Jag har fått ett kusinbarn! En liten tjej. Min kusins man ringde och berättade. Sen frågade han vad jag ville att han skulle göra med alla kryddor och salta grönsaker min morfar bad honom ta med sig hit till Shanghai. Jag har inte ens ett kök. Får skaffa det!


inge kul å trampa snett


Här i östra flygeln går jag i skolan. Hehe. Här får man röka i trapphuset. Dessutom har vi västerländsk toalett. Fast inget papper och ingen tvål. En dålig sak är att alla på hela skolan bli utringda på lunch samtidigt. Det är helt vansinnigt!!! Martin däremot går i ett mindre hus, med asäcklig toalett. Utan vatten. Där delar alla en ränna som löper genom alla bås. Man vill inte va längst bak när det spolas om man säger så.

göllii!!!!



Sötaste lilla kissmiss som bet mig i handen när jag prövade kläder inne i en liten butik.

sperm whale



Dricker kaffe ur hotellmuggen och ser på tv. Det är femte gången ICS visar samma avsnitt av "the sperm whale". Det är så jävla dåligt. Allt är datagjort? Nu slog jag över till biljarden istället...

Ikväll är det tänkt att vi ska ut och härja med en koreanska och en italienska och kanske några fler. På söndag är det brasiliansk festival i Pudong? Har inte hängt alls mycket i Pudong så det är väl lika bra att jag går dit och kollar läget. Jag måste verkligen köpa en kamera. Hjaelp. Vart ska jag gå?




:*

Min nya fina klänning.

jifi



Här sitter jag och käkar ångkokt bröd med salta grönsaker. Mumma!

hej världen


T-shirt på tork.

Varje dag delar jag ett litet klassrum med folk från hela hela världen. Det är helt bananas! Idag har jag träffat folk från: Filippinerna, Korea, Ryssland, Kazakhstan, Brasilien, Frankrike, Schweiz, Italien, Japan, USA. Ingen svensk ännu förutom en tjej i min klass som är halvsvensk men som är uppvuxen på Filippinerna och därför inte kan ett ord svenska.






oh yes


Hittade den här läckerbiten inne på Wal-mart. Han var så hårt retuscherad att jag trodde han var tecknad.

Vaknade inatt av att det stack och brände i ansiktet ner till bröstet något fruktansvärt. Kröp mot fotändan av sängen medan jag frågade mig själv vad fan det var med mig. Det tryckte i bröstet och andningen blev häftig. Fick panik. Försökte resa mig, men benen kunde knappt bära för att jag skakade helt okontrollerat. Drabbades av yrsel. Försökte lägga mig ner, men allt bara snurrade och brände. Slogs av dödsångest och började gråta. Klädde på mig och förberedde mig för att ta mig till sjukhus innan det var försent. Hettan var helt fruktansvärd. Bad Martin att googla symptomen, men inget stämde på pricken. Martin höll om mig när jag satt på badrumsgolvet och matade mig med resorb. Var rädd för att kräkas och förlora vätska. Somnade tillslut ihopkrupen i fotändan på sängen. 

Martin pratade med en klasskamrat idag som trodde att jag reagerat negativt på glutamat. Googlade och fann detta:

"Reaktioner på glutamat kan uppträda direkt eller komma med upp till två dygns fördröjning, vilket gör att många kan vara överkänsliga utan att inse detta. Reaktionerna kan skilja sig stort mellan olika personer. Några exempel på reaktioner är migrän, astma, huvudvärk, illamående, diarré, ångest, panikattacker, hjärtklappning, sömnstörningar, epileptiska anfall, synrubbningar, depression och humörsvängningar. Man kan också känna konstiga förnimmelser i nacken, underarmarna, ansiktet och bröstkorgen. Det kan vara en brännande känsla, stickningar, domningar eller en tryckande känsla. Den omedelbara överkänsligheten är inte en allergi utan ska jämföras med en negativ reaktion på en centralstimulerande drog."

Jag vet att det är vanligt i kinamat och det var troligtvis något jag ätit som fått mig att må så förjävligt som jag gjorde inatt. Tack för den alltså.

20 år



Så var det dags att bege sig till skolan. Är inte alls särskilt sugen, men det är bara att bita ihop.

hajhaj



1.Vad är det för något? Den är rätt dyr. Det är uppenbarligen en delikatess, men vad för en? Jing? Lappi? Mamma?
2.Sitter och väntar inne på skolområdet.
3.Den här bilden alltså. Det finns en bild på mig när jag är fyra år och tittar på min gammelfasters kissekatt och jag ser exakt likadan ut. Samma skeva pose och ansiktsuttryck. Hursomhelst så tycker jag mycket om den här kissen! Vill bara ta hem den, avmaska den och ge den massa göttigheter.


röv


Matmatmatmatmat.


Utsikt från ett hus på skolområdet.

Jävlajävlajävlaskitfan kan jag bara få mitt facebook, blogspot, youtube osv!!!!! Efter det som hände i Xinjiang är allt nersläckt. Går ju för fan inte ens att googla längre eftersom hälften är helblankt. ÅH RÖV!!!


krulle



Magnumglassen kostar bara fem spänn här!!! Oj vad jag ska fetta på alltså.

Har klippt topparna. Jag bad om att han skulle tunna ut det, men han uppfattade det som att han skulle klippa upp det. Som tur i helvetet tyckte han att mitt hår var för lockigt för att klippa upp och behålla rakt på samma gång. Haha? Jag? Krullig? Det är mina lockiga polisonger. Dom förvirrar. Han ville att jag skulle komma tillbaka för att rakpermanenta. Blev så himla förvirrad av allt rakpermanenta och krull-snack så jag orkade inte ens försöka blanda mig i. Nästa gång tar jag med en bild. Kanske har tjejen lugg på bilden...

P.s
Hon som plattade mitt hår för att det var så krulligt var det gulligaste jag sett. Hon var så himla vacker. Ville ta en bild, men då skulle hon nog tyckt jag var helt dum i huvudet.

Bilder!

Snacks från WallmartGanska så trist utställning om Shanghais stadsplanering.Här är jag på väg till Wallmart.Självmordsbenägen fisk.Jättejtätejääätteeegod sushi! Alla mina har majonäs i sig förutom dom där små rullarna.Nya pjucks.Martin tvättar.Skolområdet.wooooh

894035809543


kolla in mina rymdnaglar wooooohhoho


ni hao


Dom flesta byggnadsställningar här är gjorda i bambu. Nice.

Provet vi gjorde i skolan för att se vilken klass man ska hamna i var helt på kinesiska. Har glömt så mycket tecken. Allt gick okej tills de sista sidorna som bara var massa text som man sedan skulle svara på frågor till. Herregud. Kommer vara så nervös de första dagarna. Borde plugga tecken redan nu.

Idag har vi varit på Wallmart och köpt frukt vi aldrig ätit förr, en vättbalja och massa nötter. Är lite osäker på frukten. Vet inte riktigt om man ska skala eller hur man bär sig åt. Dessutom upptäckte vi att dom sålde massa asbillig elektronik. Blev sugen på en riskokare och en bärbar dvd-spelare.

Saknar mina kompisar!!! Var är ni? Kan ni inte kommentera åtminstone! Jag vet att ni läser!


pudong


Ser ni kapsylen? På våning 88 finns det en bar. Kanske ska ta mig över svindeln och besöka den.

Ikväll ska vi sova utan aircon som vilken annan kines som helst. Kanske dör, men jag orkar inte med ac-hostan längre.

Jag tål inte myggen här! Har 24 st böldlika myggbett som kliar satan. Får jag syn på en mygga mosar jag den direkt så hårt jag bara kan. Jag hatar dom lika mycket som jag hatar dom stirrande männen.

puss hej



Gallerirundan var fin och mys. Hittade en butik som sålde art deco-möbler. Blev helt till mig i byxan. Ville ha allting. Fick tyvärr inte fota därinne, men det såg väl ut som In the mood for love-filmen i hela butiken. Massa fina skåp och skärmväggar och stolar och gamla fläktar. Var även inne i en butik som restaurerade möbler från 1700- och 1800-talet. Allt var sketafint såklart. Kilade därifrån ganska så kvickt när jag upptäckte en hårig spindel i en liten glasvas och en skitäcklig vattensköldpadda som såg ut som en liten dinosaurie som låg i en blomkruka. Armbandet på bilden köpte jag i en liten butik bland gallerierna. Har så få smycken och det här tyckte jag mycket om. Imorgon ska jag till skolan på hälsokontroll. Man får tydligen inte vistas i landet om man har aids så jag håller stenhårt tummarna.

byggarbetare/snickare



Martin tvättar kläder i handfatet. Jag dricker fanta. Den senaste veckan har bara gått ut på att försöka lära känna den här gigantiska stan. Har ännu inte hittat något förutom några butiker som känns hemma och mys. Imorgon efter att jag gjort inskrivningsprovet (Martin behövde inte ens..) så ska vi besöka en gata som tydligen ska ha små gallerier. Hoppas det inte är ett skämt.

För övrigt är jag så in i helvete trött på alla män som stirrar! JAG HATAR ER FATTAR NI!!! Brukar jag säga hur fula dom är högt varje gång dom glor *moget*. Trodde inte det skulle vara såhär i Shanghai. Trodde inte att jag skulle bli så irriterad, men dom är så jävla oblyga. Kvinnorna tittar bara lite, men världsvant och göllit. Helvete.