lite småttigt och gottigt


på bussen från fastlandet till hk.

martin framför lyxig byggnad.

dom tog bröllopsfoton. mkt poppis här! man behöver inte ens va gift heller.
central sedd från tsim sha tsui.

lyktor och annat plotter! iihh!

linbana+buddha+20+



nu är vi hemma igen. vill tillbaka nu!!! kändes sådär att stiga av flygbussen och mötas av en morsa som hjälper sin unge bajsa ner entrén till flygplatsen. vafan, kina är helt fullproppat med gratistoaletter (grymt bra faktiskt) men ändå äre inte tillräckligt för vissa...iaf, andra dan vi spenderade i hk åkte vi tunnelbana så långt det gick och tog sen linbanan upp till en 24m hög staty i form av en jättebuddha. buddhan var inte sådär askul (byggd på 90-talet dvs lite för ny?), men det var däremot naturen. allt var så exotiskt och det doftade sommar. linbanan var också skitmysig förutom att jag drabbades av lätt höjdrädsla. som tur var åkte vi inte den med glasgolv (!!!). blev inte jättepepp på bilden i entrén föreställandes lite för många ungar i en och samma kabin sittandes på glasgolvet glatt pekandes rakt ner i havet/döden. man bah: sätt er på bänken för i helvete!!!



Hong Kong- lite bättre än fastlandet

fan vad här är underbart. här doftar så gott och luften är frisk. slogs av hur tyst allt är, fritt från massa störiga moment. inga mopeder som tutar sönder ens öron eller skrikande folkmassor. blev helt chockad när jag kom ner i tunnelbanan och stämningen var lugn (som på spa, haha, ni där hemma kanske inte skulle tyckt det, men efter vad jag stått ut med i ett halvår så vare yasuragi där nere). dessutom luktade det gott (brukar annars få kväljningar när jag står inne på tuben och blir andad på av en massa gubbar som inte borstat tänderna, men ätit fisk och ägg till frukost). inga barn som bajsar i soptunnor eller folk som snyter näsan med handen. hela jag har blivit en mjuk varm liten boll *kurrkurrkurr*


hej våren!



idag hade vi det bästa vädret hittills i år. solen sken och marken var snustorr. i hong kong kommer det vara ännu varmare! :Dx1000!!!!

fujian tulou

byggda mellan slutet av 1700 och mitten på 1900-talet.


kan inte sova. vi ska ju söder ut. det fick mig att tänka på hakkafolket av någon anledning. googlade och fann bilder på gamla hus. för att skydda sig mot banditer byggdes husen både som fort och bostadshus i ett. om klanen blev för stor byggde man ett till hus. varje familj som ingick i klanen turades om att städa, ordna festligheter osv..som ett kollektiv! mysiigt!

summer 2009




blank



ja va ska ja säj, sketafint helt enkelt. och så fin mysse till.

wang och vad mer? chanel eller?


pics från style.com

jag vill ha skor jag kan sparka av mig och så klacken på första bilden. mumma!

plzplzplzplzpzlzplzpzlpzlzplzplz


zå himla nära huset.

nu har jag sökt till en kurs i sömnad och mönsterkonstruktion och jag måste få plats! annars kommer jag bli jätteledsen och understimulerad. ansökte så förjävla sent. kan ba be till modegudarna att jag kommer in..lol sååft tjej. trist att jag skulle va så neggig och upptäcka kursen så sent. inget jag kan gö nåt åt nu, men man blir ju trött på sig själv. skittrött!




hej då äggen



1.pennor
2.orrisar. helt ok? eller? har tappat omdömet helt här. vet inte vad som är gott eller inte. bara det påminner lite om hemma.
3.fashionmartin blottar dagens.


fan, blev lite magsjuk (ja om man jämför med de andra gångerna jag blivit det här och sovit inne på toan för att "det inte var någon idé att gå och lägga sig när jag ändå spydde satan"). la några pizzor på vägen hem. första gången jag spytt offentligt i nyktert tillstånd. var inte sådär hemskt pinsamt som jag tyckt det varit om jag gjort det i sverige för här i kina spyr folk överallt. spyor är lika vanligt som hundbajs. jag vet inte om det för att kineser jobbar som tokar eller har extra känslig mage eller bara inte bryr sig? fick i alla fall lite dåligt samvete att jag skyllt mitt illamående på att martin tvingade med mig på en mysig dag inne på carrefour. herregud. vilket litet helvete det var som pågick där inne. ville ju inte skylla på duväggen jag åt, men jag vet nu att det var dom småäckligabrunajävlaråttäggens fel. ska ALDRIG MER äta dom.

snacksnacksnacksnacksnacksnack


när solen skiner och luften är krispig åker tvätten ut.

det blev ingen tårta. tappade suget. köpte istället lantchips!!!! iiiiiiiiihhhhh!!!!! ett halvår!!!! ETT HALVÅR SEN SIST!!!

zugen



idag har jag bara tänkt på mat. svensk mat. en go jävla surdegssmörgås, god ost, massa smör osv. sen har jag tänkt på semlor och kolatårta. näe, nu går jag till marks & spencer och köper mig en importerad svindyr frystårta! sen äter jag hälften till princess and the frog och förhoppningsvis blir jag såpass illamående att jag inte vill äta mer sött på ett tag.


varje morgon blåser vi rök på varandra



VI FRYSER!!! JÄTTEMYCKET!!! så vi har flyttat in i vardagsrummet. här finns inga fönster. annars har vi korkat upp starkvinsglöggen vi fick av martins föräldrar. den värmer satan. nu måste jag gå och lägga mig.

noja inte, ba kör



tihi, martin har en silverjacka. det blir lite knäppt när man är utomlands. särskilt i kina. man sätter på sig sånt som man kanske inte annars skulle sätta på sig. man tar sig friheten att experimentera mer. vilket är nice.

sitter här och dricker kokt vatten


miu miu, fifan va fina!

20 plus på tisdag och onsdag och sen -1 lagom till fredag. DÅLIG STIL!!!!!

det är krig utanför mitt fönster


strumpor. skitnödvändigt! måste sluta använda martins hela tiden.

mina öron håller på att sprängas av allt oväsen! det är helt sinnessjukt! överallt idag har det sålts smällare. inga sådana där små gulliga som småkidsen håller på med utan skitstora asfarliga bomber. det smäller från balkonger, små innegårdar ja t o m vår som är den minsta man kan tänka sig. undrar när det här helvetet kommer att sluta.

annars är stan död. alla våra vänner har åkt hem till sina familjer eller åkt till thailand typ. vi pallade inte trycket med att resa under vårfestivalen. det är sinnes nämligen. hela kinas befolkning är lediga samma vecka. tyvärr verkar ingen ursprungligen komma från shanghai för hela stan är helt död. har ju egentligen längtat efter det här, men nu känns det bara tomt. jag vill ju bli pucklad och tutad på. det enda som är gott är att jag kanske slipper bli väckt av att någon på gården skriksjunger gamla dängor klockan halv sex på morgonen.

gott nytt år! i år är tigerns år. min syrras år!

sjögurkan!



haha, här har ni en bild på sjöbajset. fan, trodde faktiskt inte att dom kröp runt sådär. har fått för mig att dom står upp och är halvdöda. som sjögräs typ. äsch, det är så jäkla poppis här så det går ju inte att undvika att inte käka dom.

om en sjögurka känner sig hotad spyr den upp sina inälvor (så att rovdjuret kan kalasa på dom istället). men det är lunch, sjögurkan producerar nya. alltså, vad kan den ha för inälvor? google dog som vanligt. jävla skit!

mat från bull noodle


ägg kokta aslänge i nå gottigt så att dom ändrat färg och smak. så jävla goa. går att köpa i de flesta gatukök här. mumma. det där gojset på riset är brässerat kött och ägg och ja gud vet, kanske sjögurka? har inte vågat titta närmare. lol. fick det i en kinesisk hamburgare en gång och jag vet itne..dom är så äcklig liksom. ser ut som bajskorv/dildo. googla så får ni se :(!

duvägg. asgott!

hej tjockis!


haha kissen måste tro han är smalare än vad han är. sitter lite för nära dörren kanske. skär in asfint i fettet iaf.

titta vilken liten tjockis vi stötte på. han ser så jävla kul ut. vi har sett honom en gång förut, men då har han blivit så rädd att han faktiskt pallat springa iväg (fastän det såg ut som om han skulle bryta ryggen) innan vi hann ta en bild. fastän han är så himla söt så kan jag ändå inte låta bli att bli irri på butiksägaren. hur mkt mat ger han honom egentligen? sepe.

FAAAAAAAAAAAAAAN!!!!!!!!!!!!!!!

vaknade av att martin berättade att alexander mcqueen är död (skitfin start på dagen). åh, det gjorde så ontontont. jag som sett fram emot år med mcqueen. nu finns han inte mer och det är en så in i helvete stor förlust. om jag var rik skulle jag gå till i.t och köpt upp alla vårkläder.


och nu ska jag sova


häj ja e niotillfem



det är 24+ i hong kong!


nu blir det lite mkt outfits här, men äsch jag gillar ju å klä upp mig ibland.

jag längtar så mkt till hong kong. struntar i att det är ännu mer hysteriskt än shangan. har fått en guidebok av din. minns att lapsee pratade om billiga märkeskläder. eftersom fejkifejki är totalt förbjudet i hong kong känns det lite tryggare att fynda äkta vara där. här vet man aldrig vad man köper. har t o m hört om tjejer som låter någon stekig snubbe köpa en äkta LV-väska till dem. sedan går dom till fejkmarknaden och köper en A-klass kopia. vilket innebär att väskan i princip är helt identisk med orginalet. dom lämnar tillbaka fejkväskan i LV-butiken, cashar in 10 000 och får samtidigt en real bag i princip gratis. girlz, girlz, girlz...

har för övrigt gett upp kinesiskan på distans. hatade det >_<!!! jag kan inte sitta still hemma i min ensamhet hela dagarna. då kan jag lika gärna åka hem. nu undrar jag bara vad fan jag ska hitta på istället?! åh, jobbigt att va spontan utan att ha råd :(!




jesus.



hanna fridh alltså. innan jag såg henne på acnes visning tyckte jag mest hon var ett tråkbajs. ångrar mig nu!!! förstår inte... har hon blivit äldre kanske? fått ett mer moget fejz. which i like of course.

wii hundeen!



gosade lite med en kontorshund vid namn dola häromdan. dollar tänkte jag, men det var fel. han eller hon blev iaf helt tokig av lite nytt sällskap. annars stod dola mest och vaktade glasdörren till kontoret. inte så ofta man ser hundar av den här storleken. lite för mkt ettriga småhundar på gatorna. när man väl stöter på en stor hund brukar folk peka och fnissa. eller bara bli rädda och dra undan sin egen hund. eeeh. så nu vet ni det.


hallå



muji har rea. jag spårade inne i butiken och prövade allt. när jag är osäker på ett plagg så kollar jag alltid tvättrådet. om det är kemtvätt åker det tillbaka direkt. tyvärr måste det mesta kemtvättas på muji, vilket är förjävligt asså. det finns ju så mycket fint va. kom hem med en kavaj i alla fall. kunde ha på mig den idag! knappt så att jag behövde ha en tröja under. började svettas som en gris och var tvungen att köpa glass. haha. det är sjukt hur vädret skiftar. allt hänger på vinden. i helgen åker nog fåret på igen.

just det: min dator kostar 4000 att laga. hahahaha :///!!!!!!!!!!! :'(!!!!!!!!!!! måste köpa en ny i hong kong. blä. däremot ca 3000 billigare än om jag köper dattan i sverige. hehehehe.

vinden har vänt igen


det finns så fina små rangliga kåkar här. ingen liknar den andra. får känslan av att allt är gjort utan vidare instruktioner, särskilt utbyggnaderna som är så snea att det är sköj. jag vill iaf inte att dom försvinner!

Det är svinfint väder ute. Nästan 18 grader!!!! Imorgon ska det bli ännu varmare *sweet*

häxhus



det här huset alltså..amagad! ägt av en tok vid namn eric moller (jude/svensk/britt). tydligen ska han låtit bygga det på 30-talet efter hans dotters önskningar om ett sagohus. det som är extra lol är dock fasadbelysningen (så.jävla.ful!!!) och att det är beläget mitt bland höghus och bilvägar. jag undrar hur det såg ut innan. kan det funnits grönområden mitt i shanghai? sjukt isf...

kommer sluta som en nudel



fan, äter nudlar på samma ställe hela tiden. dom måste tro jag är sjuk i huvudet, men det är ju så gott!

stod och klämde jättelänge på den där jävla kappan från comme des garcons. den var så himla fin. har egentligen velat ha den beiga mycket mer, men den var fan inte najz irl. de båda var på rea iaf...7000..lol. sen gick jag mest runt och bah: den här har seaofshoes, den här också och den här.

kej, heråå..

mont saint-michel



drömde att jag befann mig på mont saint-michel. skulle avrättas, vilket iofs inte va så nice, men miljön va nice!

postcard from din




julkortet från din kom aldrig fram. som tur var hade hon fotat av det *^_^*!

gotta love her



i kylen står en årsförbrukning yoghurt för att en snubbe hon känner sa att man kunde vinna en årsförbrukning yoghurt.

"new country new pussies"




hotpotisen var så jääävla goood!!! körde på sås gjord på sesampasta, massa chili och koriander. griimt! inge dia *tummen upp*

idag var martin tvungen att sitta inträngd i en minibuss tillsammans med massa svettiga brassar som tjatade om att "fuck new pussies". senare under dagen föreslog ena killen att martin skulle följa med på lite betalt mingel. dvs: snygga modellkillar går runt och minglar med kåta rika kineskvinnor och får pröjs inklusive middag. jag bah: SOM HOROR!! martin bah: neej, som geishor... hahaha...sweet!!!

matmatmatmatiiihhHUNGRIIIG!!!!!


utsikt från skyskrapan

ikväll ska vi äta hotpot. din har upptäckt något nytt ställe alldeles i närheten som hon sa va grymt. skiter i dian. jag är så jävla sugen!!! har svårt att sitta still!!! gaaah!!!! VILL.HA.DÖDSSTARK.MAT.NU!!!

hejhejhärääjaaawiiii



vafan ska ja säja. nätlektion gick åt helvete igår också. hade förberett mig som in i helvete, men så kunde inte dattan hantera programmet vi använde. LOL *ger upp*

megalol


snela lilla dator, håll ut!!! vi ska fixa det *klappklapp*